Prázdniny jsou v polovině svého rozpadu a možná i vy si občas trápíte hlavu co udělat rychlého, dobrého a lehkého k večeři. Naše rodina miluje tuňáka v konzervě, samotného s bagetou. Ale zamyslela jsem se, že je možná škoda jíst tuňáka jen tak a že by mohl být příjemným zpestřením našeho stolu. První nápad je vajíčkový salát s tuňákem s celozrnným chleba. Příprava je snadná a rychlá, výsledek je zaručený, je to dobrota.
2 konzervy Calvo tuňáka v olivovém oleji
1 zakysaná smetana
1 šalotka
5 vajíček na tvrdo vařených
3 rajčata
sůl, bílý pepř
Uvařená vajíčka rozkrájejte na kostičky a dejte do misky, přidejte zakysanou smetanu, na velmi drobno nakrájenou šalotku a rajčata. Salát osolte a opepřete bílým pepřem. Salát nechte 2 hodiny v ledničce, aby chutě měly čas se propojit.