Plněné lilky s rajčaty, olivami a fetou

IMG_1417

Je tomu dávno, kdy jsme byli v Řecku, ale do teď si pamatuji, jak jsem byla naprosto fascinovaná řeckou kuchyní a fascinace stále trvá. Nevzpomenu si jediné jídlo, které by mi nechutnalo. Do jídla dávají jen dobré věci. Jedno řecké jídlo, které mi moc chutná jsou zapečené plněné lilky.

3 lilky

3 lžíce oleje na potření

mořská sůl

2 cibule

6 stroužku česneku

20 třešňových rajčat přepůlených

hrst černých vypeckovaných oliv

hrst nasekané hladkolisté petržele

čerstvé oregano

150 g fety

bílé víno na podlití

Troubu předehřejte na 220 g .Lilky rozpulte podélně i se stopkou. Dužinu lilku si nařezejte na mřížky a vydlabejte lžící aby z lilku byla lodička o stěně cca 0,5 cm. Potřete oleje a dejte péct do do trouby na 15 minut. Vydlabanou dužinu nasekejte nadrobno. Na pánev s olejem dejte orestovat pokrájenou cibuli, přidejte dužinu z lilku, lehce osolte, podlijte vínem a přiklopte pokličkou a duste. Přidejte česnek, rajčata a ještě společně 3 minuty opékejte. Nakonec vmíchejte olivy, bylinky a 2/3 fety. Připravenou směs nandejte do předpečených lodiček, nádivku pokryjte zbylým sýrem, zakápněte olejem a dejte zapéct na 20 minut při 220°C. Jako příloha se hodí bílá bageta, nebo opečený toustový chléb.

IMG_1419

 

 

Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s