Foodparade Praha 6.9. 2014 – 4. ročník

IMG_1442

Asi jsem psala, že jsme v květnu byli na Prague food festivalu, kam chodíme každý rok celá rodina. Milé překvapení je zářijový festival Foodparade, který se koná letos prvním rokem. Několik velkých pozitiv:

1. nádherné počasí, po tom, co jsme na Prague food festivalu letos i vloni brutálně zmokli, tady jsme si užívali slunce a tepla.

2. positivum – velmi příznivé vstupné a ještě příznivější kurz na zakoupení platidla 1 chef stál 10 Kč a opravdu velké ochutnávkové menu stálo 18 chefu a jedno pěkné ochutnávkové jídlo 10.

3. positivum – místo Trojský zámeček, krásné místo a stánky jednotlivých restaurací jak na dlani.

IMG_1432

 

Trojský zámek při našem příchodu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_1441Trojský zámek při našem odchodu

4. positivum – součástí prezentací jednotlivých restaurací byl i takový tržíček, kde lidé nabízeli své umě připravené výtvory a to se mi líbí moc, podporovat začínající, nebo již započaté živnostníky pekaře, cukráře, výrobce marmelád a paštik a všechny ostatní.

Jídla jsem ochutnali naprosto nebeská. Bohužel se zase vyskytl problém na straně strávníků, ne vše, co jsme chutnali,  jsme stihli vyfotit :-(. Tak například v restauraci Oblaka, což je restaurace na Žižkovské věži,  jsme měli telecí krk s glazovanou mrkvičkou a s bramborovou máslovou annou, moc dobré. Jídlo bylo snědeno bez fotografie :-). Co se mi podařilo vyfotit, ale po částečném ujedení bylo zelené curry v kokosovém mléce s krevetami a rýží. Pálivé, lahodné, bez rýže bych to asi nebyla schopná sníst.

IMG_1433

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Malí kluci u stolu, kde jsem jedla své zelené curry, byli opravdovými gurmány, jeden si dal žábu a druhý krokodýla, ochutnat jsem nechtěla, ale foto jsem udělala :-).

 

IMG_1434

IMG_1435

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pak si Michal dal u stánku Gurment restaurant Villa Patriot z Mariánských Lázní terinku ze zvěřiny s šípkovou marmeládou s ořechy, opět bylo jídlo dříve snědeno než vyfoceno :-(.

Co nás naprosto dostalo byl guláš z opravdové polní kuchyně a asi byl dobrý, jelikož fronta byla dlouhá. Byl to velký tahák pro chlapy, jelikož tam vystavovali  „kádečka“, což je konzervová dávka pro vojáky.

IMG_1438

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stánek s husími játry  jsme již znali z Prague food festivalu. opět jsme neodolali a dali si husí játra s cibulovo-jablečným chutney. Dokonalé, Michal si k němu dal sklenku portugalského bílého vína, pán je znalec.

IMG_1440

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pak už jsme si dali jen kávu, už se do nás nevešel ani žádný dezert a že jich tam bylo. Nakoupili jsme si domu francouzskou bagetu a slovenské sýry a spokojení odjeli vláčkem domů. Myslím, že kdo dnes zavítal do Trojského zámečku tak nelitoval. Jediné co mi chybělo byl orientační plakátek, který by mi rozhodně pomohl v orientaci, ale jinak moc vydařená akce.

 

Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s