Tuňákový quiche

 

IMG_1420

Co se týká francouzských slaných koláčů, nepanuje u nás shoda. Jindra žebrá ať quiche udělám, Michal ho rezolutně odmítá jíst. Dlouho jsem quiche nedělala, ale tentokrát vyhrál Jindra. Quiche se dá dělat na sto způsobů a tak jsem si řekla, že zkusím tuňákovou náplň. A pozor, úspěch se dostavil i Michalovi moc chutnal, asi měl hlad :-).

těsto na 2 quiche:

500 g hladké mouky

250 g másla

sůl

2 vejce

100 ml vody

náplň:

1 ricotta

3 konzervy tuňák Calvo naturel

4 vejce

sůl, pepř

tvrdý sýr na strouhání

rajská jablíčka

Z ingrediencí vypracujte těsto a dejte těsto na 20 minut odpočinout do lednice. Pak polovinu těsta rozválejte a vyplňte testem  zapékací  mísu na quiche. Náplň připravte tak, že promícháte rikottu s vejci, solí, sýrem a tuňákem a nalijte do mísy na těsto, ozdobte plátky rajčat a dejte péct do vyhřáté trouby 160°C na 45 minut. Můžete ho podávat teplý, ale i studený byl výborný.

 

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s