Co se týká francouzských slaných koláčů, nepanuje u nás shoda. Jindra žebrá ať quiche udělám, Michal ho rezolutně odmítá jíst. Dlouho jsem quiche nedělala, ale tentokrát vyhrál Jindra. Quiche se dá dělat na sto způsobů a tak jsem si řekla, že zkusím tuňákovou náplň. A pozor, úspěch se dostavil i Michalovi moc chutnal, asi měl hlad :-).
těsto na 2 quiche:
500 g hladké mouky
250 g másla
sůl
2 vejce
100 ml vody
náplň:
1 ricotta
3 konzervy tuňák Calvo naturel
4 vejce
sůl, pepř
tvrdý sýr na strouhání
rajská jablíčka
Z ingrediencí vypracujte těsto a dejte těsto na 20 minut odpočinout do lednice. Pak polovinu těsta rozválejte a vyplňte testem zapékací mísu na quiche. Náplň připravte tak, že promícháte rikottu s vejci, solí, sýrem a tuňákem a nalijte do mísy na těsto, ozdobte plátky rajčat a dejte péct do vyhřáté trouby 160°C na 45 minut. Můžete ho podávat teplý, ale i studený byl výborný.