Přírodní řízky podle mé maminky

IMG_1423

Na mém blogu můžete najít již pěknou řádku receptů, které vařím podle mé maminky, už jsem myslela, že si na žádný nevzpomenu, ale vzpomněla. Přírodní řízky bylo jídlo, které jsme u nás doma všichni milovali a v mém doma to není jinak. Je to jídlo připravené raz dva a je to opravdu velká dobrota. Michal lobuje za přílohu rýži, ale maminka přírodní řízky dělala vždy s bramborovou kaší, takže změna nebude!

6 plátků vepřové kotlety bez kosti

citron

hladká mouka

máslo

sůl, pepř

Prané a osušené plátky masa naklepejte, osolte, opepřete a obalte v hladké mouce. Do tlakového hrnce dejte rozpustit dost másla, plátky masa na másle zprudka opečte, přilijte trochu vody, rozmíchejte máslo, mouku z plátků a vodu, přidejte nastrouhanou citronovou kůru z jednoho citronu, vložte plátky masa zpět do tlakového hrnce, přidejte sůl, pepř a citronovou šťávu. Maso v hrnci by mělo být jen tak tak ponořeno. Zavřete tlakový hrnec a duste 20 minut. Kombinace chuti másla, citronové kůry, šťávy a vývaru z masa je naprosto dokonalá. Podávejte s jemnou bramborovou kaší. Vždy jsem toto jídlo milovala a nebude tomu asi po zbytek života jinak.

Advertisements

One thought on “Přírodní řízky podle mé maminky

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s