Briam

IMG_1451

Tak tohle na první pohled není české jídlo, ale mohli byste na něj narazit v Řecku. Briam je vlastně taková obdoby francouzských ratatouille, ale v jednodušší verzi. Je to takové zlaté jídlo, kdy veškerou zeleninu a maso dáte do jednoho pekáče a dáte péct.

I konzerva krájených rajčat

malá rajský protlak

olivový olej

1 lžička pálivé papriky

sůl, pepř

500 g mletého masa

1 kg brambor oloupaných a nakrájených na plátky 1 cm

cukety nakrájené na plátky

1 cibule nakrájená ne plátky

3 stroužky česneku

nakrájená hladkolistá petržel

Troubu si roztopte na 200°C. V míse promíchejte mleté maso se solí a s pepřem. Promíchejte rajčata, pálivou papriku, rajský protlak a olivový olej a půlku vylijte do zapékacího pekáčku, do omáčky pokládejte nakrájené brambory , cuketu a maso, posypte cibulí a petrželkou a přelijte zbylou rajčatovou směsí a dejte zapéct na 1 hodinu. Briam má mnoho modifikací, můžete použít lilek či brokolici, nebo sladké brambory.

IMG_1450

 

Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s