Hruškový páj s mascarpone a mandlemi

IMG_1745

Mám moc ráda hrušky, vlastně skoro všechny hrušky, ale teď mám velký objev. Na trhu prodávají hruška Williams, ty se používají  na výrobu hruškovice. Dokonce jsem slyšela, že se láhev natáhne na malý plod a hruška vyroste v lahvi a pak se tam přidá ta hruškovice a je to. Tak to zkoušet nebudeme, ale vyzkoušela jsem nový koláč, který jsem pekla pro kavárnu, tak doufám, že bude chutnat.

těsto:

300 g hladké mouky

6 lžic krupicového cukru

160 g chlazeného másla nastrouhaného

náplň

citronová šťáva

9 lžic krupicového cukru

250 g mascarpone

2 vejce

2 lžíce hladké mouky

100 g plátků mandlí

V robotu promíchejte mouku, cukr a máslo na drobenku, pak přidejte 4 lžíce ledové vody a promíchejte, vyklopte a na ploše vypracujte do koule a dejte do folie na jednu hodinu do lednice. Troubu předehřejte na 180° . Čtvrtinu těsta si nechte na cop. Zbytek těsta vymačkejte na dno formy. Ze zbytku těsta upleťte cop, dá vám to trochu práce, já ho dělala na několikrát (myslím po kouscích). Těsto předpečte 25 minut. Hrušky oloupejte, rozpulte, vykrojte jadřinec, hrušku pokapejte citronovou šťávou. Mascarpone a šest lžic cukru vyšlehejte, přidejte vejce a mouku a rozetřete na koláč. Hrušky můžete ozdobně nařezat, položte na na koláč, ještě jednou okapejte citronem, posypte cukrem (2 lžíce), posypte mandlemi a dejte na 40 minut péct. Koláč je moc dobrý.

 

Advertisements

One thought on “Hruškový páj s mascarpone a mandlemi

  1. No to bude určitě dobrota!! Hned v sobotu vyzkouším!! Jo jo hrušky jsou hrušky 🙂 Zdraví Hrušky z Egypta

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s