Lilkové kuličky

IMG_0077

Někdo nemá rád lilek, ale v tomto jídle by se tento nepřítel lilku možná ani nevšiml, že kuličky obsahují lilek. Já jsem udělala lilkové kuličky jako nedělní oběd s bramborami a tzatzikami a bylo to fakt krásný a dobrý.

400 g lilku na plátky

olivový olej

500 g mletého masa

2 lžíce hladkolisté petržele

2 stroužky česneku

1 lžíce nastrouhané kůry z citronu

200 g sýru feta

sůl, pepř

slunečnicový olej na smažení

Na plátky nakrájený lilek posolte a nechte 30 minut vypotit. Lilky otřete kuchyňskou utěrkou a nakrájejte na malé kostičky, dejte na plech, pokapejte olejem a dejte do trouby 180°C na 30 minut a pak nechte zchladnout. Lilek, mleté maso, petrželku, česnek, citronovou kůru, nadrobený sýr feta, sůl a pepř promíchejte a vytvarujte kuličky. Na pánvi rozehřejte slunečnicový olej a kuličky smažte 3 -4 minuty a pak je přendejte na plech s pečícím papírem a dejte péct do trouby na 6 – 10 minut. K jídlu by se hodila pita, ale to by bylo fajn v létě, takže jsem kuličky podávala s teplou přílohou. Co bych k receptu přidala je vejce, jelikož kuličky se při manipulaci rozpadaly.

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s