Vinná klobása s kysaným zelím

IMG_0173

V sobotu se u nás doma konal festival vinné klobásy. 25.12. čekáme celou velkou rodinu na oběd (cca 20 lidí) a jeden chod bude vinná klobása. Na trhu jsou k mání dvě bílé klobásy, jedna od Sváčka – klasická vinná dobrá klobása a ve stánku Louňovického řeznictví mají bílou klobásu smetanovou a tak jsem testovali, která bude lepší. Aby byla změna, vyzkoušela jsem nový recept, vinnou klobásu pečenou na kysaném zelí.

600 g vinné klobásy

3 cibule na kolečka

3 lžíce sádla

1 lžíce třtinového cukru

200 g kysaného zelí

1 lžička červeného vinného octa

4 stroužky česneku na plátky

sůl, kmín

150 – 200 ml piva

Klobásu klasicky stočte do šneků a svažte, nebo použijte špejli. Cibuli osmahněte na sádle do zlata, podlijte trochou vody, přidejte cukr a nechte ho zkaramelizovat. Na dno pekáče rozložte vykapané kysané zelí. k zelí přidejte opečenou cibuli (pár koleček si nechte na ozdobu) lžíci sádla, česnek, sůl a kmín. Vše promíchejte, navrch položte klobásy a podlijte pivem a dejte péct na 30 – 40 minut do trouby na 180°C. Podle potřeby podlévejte pivem a klobásu otočte, aby byla opečená z obou stran. Podávejte s bramborovou kaší. Já hlasovala pro klasickou vinnou, je výraznější chuti.

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s