Vdolky ještě jednou

IMG_0408

V receptu je tento recept napsaný jako kobližky, ale já to mám rozdělené, že vdolky jsou neplněné a kobližky jsou plněné a jelikož tyto jsou neplněné, jsou to podle mne vdolky. Nedávno jsem dávala recept na vdolky z tvarohového těsta, tyto jsou z těsta kynutého netvarohového.

1 sušené droždí

500 g hladké mouky

150 ml mléka

55 g másla

3 žloutky

2 lžíce cukru

1/4 lžičky soli

špetka skořice

olej na smažení

250 g krupicového cukru + vanilkový lusk + 2 špetky soli na obalení vdolků

V teplém mléce rozmíchejte sůl, cukr, droždí, žloutky a rozpuštěné mléko a promíchejte s moukou, tak aby těsto bylo měkké a lepivé. Těsto pomoučněte, zakryjte utěrkou a dejte kynout do tepla na 1-2 hodiny. Po vykynutí na vál poprašte mouku z těsta vyválejte 1 cm tlustou placku a skleničkou vykrájejte vdolky a nechte ještě 20 minut kynout. V misce si připravte cukrovou směs na obalení. Do kastrolu dejte rozpálit olej a vdolky postupně smažte cca 1 minutu z každé strany. Hned po vyndání z oleje vdolky obalte ve vanilkovém cukru a dejte je na papírovou utěrku a nechte vychladnout. Výborné je k vdolkům podávat studené mléko.

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s