Mungo asi znáte, že si ho koupíte v obchodě na tácku naklíčené a použijete ho jako přísadu do salátu, jako zdroj vitamínu B. Já jsem se tentokrát rozhodla vařit mungo jako takové. Na internetu jsem si našla, že mungo je druh fazole, které koupíte v potravinách se zdravou výživou. Dejte si pozor, opravdu se hodně navaří, takže to vypadalo, že mungo budeme jíst do konce března. Naštěstí se zastavila sestra a tak si odvezla plnou krabičku již hotového munga, třeba napíše, jaké to bylo :-).
0,5 balíčku munga
slanina, nebo uzené maso
2 cibule nakrájené na drobno
3 stroužky česneku na plátky
bobkový list
nové koření
plechovka krájených rajčat
1 dl bílého vína
pepř
sůl
olej
Na oleji orestujte cibuli a maso, pak přidejte plátky česneku, přidejte rajčata, víno a koření a směs duste. Až se vydusí tekutina, přidejte uvařené mungo. Osolte a opepřete směs s mungem. K mungu se náramně hodí grilované bavorské klobásky. Oběd je chutný a zdravý.