Mungo

IMG_0470

Mungo asi znáte, že si ho koupíte v obchodě na tácku naklíčené a použijete ho jako přísadu do salátu, jako zdroj vitamínu B. Já jsem se tentokrát rozhodla vařit mungo jako takové. Na internetu jsem si našla, že mungo je druh fazole, které koupíte v potravinách se zdravou výživou. Dejte si pozor, opravdu se hodně navaří, takže to vypadalo, že mungo budeme jíst do konce března. Naštěstí se zastavila sestra a tak si odvezla plnou krabičku již hotového munga, třeba napíše, jaké to bylo :-).

0,5 balíčku munga

slanina, nebo uzené maso

2 cibule nakrájené na drobno

3 stroužky česneku na plátky

bobkový list

nové koření

plechovka krájených rajčat

1 dl bílého vína

pepř

sůl

olej

Na oleji orestujte cibuli a maso, pak přidejte plátky česneku, přidejte rajčata, víno a koření a směs duste. Až se vydusí tekutina, přidejte uvařené mungo. Osolte a opepřete směs s mungem. K mungu se náramně hodí grilované bavorské klobásky. Oběd je chutný a zdravý.

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s