Lachmacun – turecká pizza

IMG_0504Je to skoro rok, co jsme byli na prodlouženém víkendu v Istanbulu. Jedno z jídel, které jsme v Istanbulu ochutnali a opravdu nám moc chutnalo byl lachmacun. Turecká pizza je tenounká jako papír, není komplikovaná a podávají jí s různými dipy, takže dobrota.

těsto:

350 g hladké mouky

1 lžička sušeného droždí

0,5 lžičky cukru

0,5 lžičky soli

náplň:

1 lžíce olivového oleje

1 cibule

2 rajčata

250 g mletého masa (jehněčí či hovězí)

60 g rajčatového protlaku

sůl, pepř

šťáva z citronu

plocholistá petržel

Do mouky přidejte droždí, sůl, cukr přidejte 150 ml teplé vody. Vypracujte těsto a dejte do tepla kynout. Mezi tím připravte náplň. Na oleji orestujte cibuli, přidejte rajčata a orestujte a nechte vychladnout. V misce smíchejte mleté maso, rajčatový protlak, sůl, pepř a citronovou šťávu a připravenou cibuli s rajčaty a dejte do chladu. Těsto rozdělte na 4-6 kousků a z nich vyválejte oválné placky. Placky dejte na plech s pečícím papírem a naneste tenkou vrstvu masové směsi. lachmakuny pečte 15 – 20 minut na 190 °C. Posypte nakrájenou petrželí. Až lachmacun budete jíst, zavřete oči a sněte o krásném Istanbulu.

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s