Máslová dýně s jáhlovou nádivkou a houbami

IMG_0371

V průběhu celého roku můžete sehnat právě máslovou dýni. Tak až ji uvidíte, tak si jí kupte a tady máte super recept.

2 máslové dýně

olej

2 šalotky, nebo cibule

1 konzerva žampionů

špetka sušených chilli papriček

5 lístků šalvěje

snítky čerstvého tymiánu

2-3 lžíce bílého vína

1/2 hrnku jáhel

200 g tvrdého sýra

2 lžíce nasucho opražených dýňových semínek

Troubu předehřejte na 190°C, dýně podélně rozkrojte, vydlabejte semínka. Dužinu potřete olejem a položte řezem na plech s pečícím papírem a dejte péct na 40 minut až dýně bude měkká. Uvařte si jáhly. Na oleji orestujte cibuli, houby, chilli, šalvěj, tymián a sůl a restujte, dokud houby nebudou měkké. Přidejte víno a a vařte až se víno odpaří. Z upečených dýní vydlabejte dužinu, kterou smíchejte s jáhlami a s polovinou sýra a s houbovou směsí. Touto směsí naplňte lodičky z dýní, posypte zbytkem sýra a dejte zapéct na 15 minut, posypte opraženými semínky. Máte výborné a zdravé jídlo.

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s