Noky se středomořskou zeleninou

IMG_1027 (1)

Když  jsem psala, že z Francie jsem si přivezla inspiraci na vaření, tak je to rozhodně toto jídlo. Ve Francii najdete mnoho malinkých domácích restaurací a to je to, co se mi moc líbí. Tak jsem si vyzkoušela, kdybych měla takovou malou restauraci, co bych podávala jako „plat de jour“.

Grilovaná zelenina:

cuketa

lilek

papriky

cibule

olivový olej, sůl, pepř

bazalkové pesto

bazalka

Noky:

uvařené brambory ve slupce

hladká mouka

vejce

sůl

Nakrájejte zeleninu , osolte a pokapejte olejem a postupně ji ogrilujte (poměrně náročné na čas). Uvařené brambory oloupejte, nastrouhejte. Nastrouhané brambory smíchejte s moukou, solí a vejcem. Vypracujte hladké těsto, které vytvarujte do úzkých válečků, které pokrájejte na noky. Do hrnce s vařící se osolenou vodou vhoďte noky a vařte pod pokličkou, až budou vařené (cca 5 minut). Grilovanou zeleninu pokrájejte, přidejte bazalkové pesto a olivový olej, sůl a pepř. Vše promíchejte. Nastrouhejte  parmazán a můžete servírovat. Na talíř nandejte noky, na ně dejte zeleninovou směs, posypte parmazánem a ozdobte lístky bazalky. Když budete jíst, můžete zavřít oči a rázem se ocitnete ve Francii.

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s