Když jsem psala, že z Francie jsem si přivezla inspiraci na vaření, tak je to rozhodně toto jídlo. Ve Francii najdete mnoho malinkých domácích restaurací a to je to, co se mi moc líbí. Tak jsem si vyzkoušela, kdybych měla takovou malou restauraci, co bych podávala jako „plat de jour“.
Grilovaná zelenina:
cuketa
lilek
papriky
cibule
olivový olej, sůl, pepř
bazalkové pesto
bazalka
Noky:
uvařené brambory ve slupce
hladká mouka
vejce
sůl
Nakrájejte zeleninu , osolte a pokapejte olejem a postupně ji ogrilujte (poměrně náročné na čas). Uvařené brambory oloupejte, nastrouhejte. Nastrouhané brambory smíchejte s moukou, solí a vejcem. Vypracujte hladké těsto, které vytvarujte do úzkých válečků, které pokrájejte na noky. Do hrnce s vařící se osolenou vodou vhoďte noky a vařte pod pokličkou, až budou vařené (cca 5 minut). Grilovanou zeleninu pokrájejte, přidejte bazalkové pesto a olivový olej, sůl a pepř. Vše promíchejte. Nastrouhejte parmazán a můžete servírovat. Na talíř nandejte noky, na ně dejte zeleninovou směs, posypte parmazánem a ozdobte lístky bazalky. Když budete jíst, můžete zavřít oči a rázem se ocitnete ve Francii.