Třešňovec

IMG_1009

Jindra dostal od Jiřky na chatě třešně a co s nimi jiného než upéct bublaninu, nebo koláč. vyzkoušela jsem nový koláč a všem moc chutnal.

100 g másla

80 g cukru

kůra z jednoho citronu

5 žloutků

sníh z 5 bílků

70 g polohrubé mouky

70 g mandlí (já používám mandlové lupínky)

500 g vypeckovaných třešní

Máslo utřete s 40 g cukru a citronovou kůrou do pěny, postupně přidávejte žloutky. V jiné míse ušlehejte sníh z bílků a přidejte 40 g cukru. Sníh vmíchejte do žloutkové pěny, postupně přidejte mouku a mandle. Do kulaté pečící mísy, kterou vytřete máslem a vysypete hrubou moukou, vlijte těsto, na těsto dejte vypeckované třešně a posypte ještě mandlovými lupínky. Pozvolna pečte 30 minut, až okraje koláče zezlátnou.

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s