Turecká čorba

IMG_1145

Čas od času doma pořádáme „Festivaly“, nebo „Cestovatelské dny“ Ondra s Janou byli na výletě v Istanbulu a tak vzpomínka na tureckou kuchyni. Nová turecká polévka, již osvědčený lachmacun a nový recept na pečenou zeleninu. Vše bylo naprosto dokonalé. Kluci si vzali hučky, které si koupili v Istanbulu a Jana přišla zahalená šátkem taky z Turecka. Takže oběd se nám vydařil jak programem, tak připraveným menu :-). A tady je ta nová polévka.

2 lžíce másla

1 větší cibule

1 lžička kari koření

1 lžička římského kmínu

1 větší mrkev

2 lžíce rajského protlaku

1,5 hrnku červené čočky

1,5 l zeleninového vývaru

sůl, pepř

chilli paprička

0,5 citronu

Na másle orestujte cibuli, přidejte římský kmín, kari (můžete i kurkumu), najemno nakrájenou mrkev. Nechte rozvonět. Přidejte rajčatový protlak a ještě chvíli restujte.. Nakonec přisypte vypranou čočku, promíchejte a přelijte zeleninový vývar. Pozvolna vařte 25 minut. Podle chuti rozmixujte polévku do hladka či hruba. Dochuťte solí, pepřem, citronovou šťávou či chilli. Podle potřeby i polévku nařeďte vodou. K polévce jsem připravila opečenou houstičku. Nám všem moc chutnala. Michal trochu zvedal obočí nad exotickou chutí a hlavně nemá rád římský kmín a to já mám moc ráda :-). A Lachmacun jen na fotce, ten si najděte na Le bistrotu https://lebistrot.cz/2015/04/05/lachmacun-turecka-pizza/.

IMG_1153

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s