Nasi goreng – smažená rýže

IMG_1459 (1)

Venku je opravdu velká zima a tak si říkám, že se bude hodit recept pro zahřátí. Nasi goreng je v Indonésii velmi běžné jídlo, pomalu by se dalo říct, že se jedná o národní pokrm. Vy ho možná znáte pod názvem smažená rýže. Je mnoho verzí receptu, jelikož každý kuchař tam dává něco jiného. Ale co má recept společného je kuřecí maso, krevety, vejce a rýže. Porce pro 4-5 strávníků.

250 g kuřecích prsou nakrájená na proužky

200 g krevet

3 vajec

1 velká cibule

3-4 stroužků česneku čerstvý zázvor

0,5 kg uvařené rýže

hrst arašídů

3 lžíce cukru

sezónní zelenina: mrkev, čínské zelí, paprika různých barev, jarní cibulka, cuketa, čínské zelí nebo žampiony a jiné druhy hub

3 lžic sladké sojové omáčky
rybí omáčka
sezamový olej
čerstvý koriandr

Rozpálíme si sezamový olej, na kterém orestujeme lehce rozšlehané vejce. Omeletu vyjmeme a nakrájíme na tenké nudličky.

Na olej orestujte nasekanou cibuli a dále přidávejte nasekaný česnek. Přidejte kousky kuřete a zprudka orestujte, až kuře bude hotové, přidejte rýži, mrkev nakrájenou na juliene (nudličky) a ostatní zeleninu s houbami, nakonec přidáme krevety.

Vše promícháme a ochutíme sojovou, rybí omáčkou a cukrem a na závěr posypeme arašídy a ozdobíme nakrájenou omeletou a nasekaným koriandrem.

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s