Polévka z batátů s opečenou cizrnou

IMG_1606

Letošní zimu vysloveně ujíždím na batátech. Další polévka mě pobavila. Nesmíte věřit každému receptu a až někde uvidíte, že do jídla máte dát 75 g červené kari pasty – je to pěkná blbost. Pravděpodobně jde o tiskovou chybu a vypadla jim z textu desetinná čárka. Já se receptu držela a opravdu to bylo nepoživatelné, polévka strašně pálila.

olivový olej

3 šalotky nakrájené najemno

2 stroužky česneku rozdrcené

15 g zázvoru – nastrouhat

7,5 g červené kari pasty

750 g batátů oloupaných, pokrájených

1 litr vývaru drůbežího (zeleninového)

400 ml kokosového mléka

2 lžíce rybí omáčky

2 lžíce limetové šťávy

1 plechovka cizrny

sůl, pepř

V hrnci na oleji orestujte šalotku a česnek. Přidejte zázvor a kari pastu, chvilku restujte a přidejte batáty, vývar, kokosové mléko, rybí omáčku a limetovou šťávu a společně vařte 10 – 15 minut až brambory (batáty) změknou. Mezitím orestujte okapanou cisternu na troše olivového oleje asi 5 minut, osolte a opepřete.. Hotovou polévku rozmixujte. Výborná polévka, když ji nepřepálíte :-). Polévku ozdobte cizrnou a rukolou.

 

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s