Letošní zimu vysloveně ujíždím na batátech. Další polévka mě pobavila. Nesmíte věřit každému receptu a až někde uvidíte, že do jídla máte dát 75 g červené kari pasty – je to pěkná blbost. Pravděpodobně jde o tiskovou chybu a vypadla jim z textu desetinná čárka. Já se receptu držela a opravdu to bylo nepoživatelné, polévka strašně pálila.
olivový olej
3 šalotky nakrájené najemno
2 stroužky česneku rozdrcené
15 g zázvoru – nastrouhat
7,5 g červené kari pasty
750 g batátů oloupaných, pokrájených
1 litr vývaru drůbežího (zeleninového)
400 ml kokosového mléka
2 lžíce rybí omáčky
2 lžíce limetové šťávy
1 plechovka cizrny
sůl, pepř
V hrnci na oleji orestujte šalotku a česnek. Přidejte zázvor a kari pastu, chvilku restujte a přidejte batáty, vývar, kokosové mléko, rybí omáčku a limetovou šťávu a společně vařte 10 – 15 minut až brambory (batáty) změknou. Mezitím orestujte okapanou cisternu na troše olivového oleje asi 5 minut, osolte a opepřete.. Hotovou polévku rozmixujte. Výborná polévka, když ji nepřepálíte :-). Polévku ozdobte cizrnou a rukolou.