Nevím jak to máte vy, ale my v zimě o rajčata moc nestojíme. Chuť našich vypěstovaných rajčat s těmi rajčaty co pěstují na vodě se nedá srovnat. Ale neodolala jsem a připravila k večeři plněná rajčátka. V původním receptu byla strouhanka, ale jelikož se snažíme eliminovat pečivo, nahradila jsem strouhanku jáhlami a dobře jsem udělala.
5-8 větších rajčat
olej
1 cibule
200 g najemno nakrájených žampionů
150 g jáhel uvařených dle návodu
35 g strouhaného parmazánu
oregano, sůl, pepř
Troubu si předehřejte na 200 °C. Seřízněte vršky rajčat a rajčata opatrně vydlabejte. Dejte do zapékací misky olej a rajčata řeznou stranou dolů a dejte je péct na cca 5 minut. Mezitím na oleji orestujte nakrájenou cibuli, přidejte žampiony a restujte 5 minut. Přidejte jáhly a parmazán, přidejte oregano, sůl, pepř a vše promíchejte. Rajčata naplňte směsí a přiklopte odříznutými vršky, zbytek náplně jsem dala mezi rajčátka a zalila šťávou z rajčat. Dejte péct na 10 minut a rovnou teplá rajčátka servírujte. Je to rychlá a zdravá večeře.