Plněná rajčata

IMG_1622

Nevím jak to máte vy, ale my v zimě o rajčata moc nestojíme. Chuť našich vypěstovaných rajčat s těmi rajčaty co pěstují na vodě se nedá srovnat. Ale neodolala jsem a připravila k večeři plněná rajčátka. V původním receptu byla strouhanka, ale jelikož se snažíme eliminovat pečivo, nahradila jsem strouhanku jáhlami a dobře jsem udělala.

5-8 větších rajčat

olej

1 cibule

200 g najemno nakrájených žampionů

150 g jáhel uvařených dle návodu

35 g strouhaného parmazánu

oregano, sůl, pepř

Troubu si předehřejte na 200 °C. Seřízněte vršky rajčat a rajčata opatrně vydlabejte. Dejte do zapékací misky olej a rajčata řeznou stranou dolů a dejte je péct na cca 5 minut. Mezitím na oleji orestujte nakrájenou cibuli, přidejte žampiony a restujte 5 minut. Přidejte jáhly a parmazán, přidejte oregano, sůl, pepř a vše promíchejte. Rajčata naplňte směsí a přiklopte odříznutými vršky, zbytek náplně jsem dala mezi rajčátka a zalila šťávou z rajčat. Dejte péct na 10 minut a rovnou teplá rajčátka servírujte. Je to rychlá a zdravá večeře.

 

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s