Falafel

IMG_1579 (1)

Falafel je jídlo s kterým jsem se prvně potkala v libanonské restauraci. Někdy si ho koupím jen do ruky v takových těch libanonských bistrech, kam chodím pro mandle a ořechy a taky pro falafel. Zkusila jsem tam i humus, ale světe div se, ten mi tam vůbec nechutnal, ten mi nejvíce chutná v Bread and gap. Doma jsem falafel připravila k večeři a poměrně s úspěchem.

1 plechovka sterilované cizrny

1 malá cibule

2 stroužky česneku

mletý koriandr

římský kmín

sůl a pepř

50 ml oleje

1 vajíčko

Trochu strouhanky, ale tu já nedávám

Cizrnu, cibuli, česnek a koření dejte do mixeru, přidejte trochu oleje a rozmixujte na kaši. Smíchejte s vajíčkem (strouhanku, nebo mouku), já mouku nahrazuji mandlovou moukou. Vypracujte těsto, vytvarujte placička a dejte péct do trouby na 180°C na 20 minut. K falefelu jsem udělala zakysanou smetanu s česnekem. Večeře exotická, jednoduchá a poměrně rychlé.

2 thoughts on “Falafel

  1. Ahoj draha Stepanko, jsem rada ze stale tvoris tvoji bajecnou blogovou kucharku!:-) co rikas celozrnne treba zitne mouce dofalafle? Fungovalo by to? Nebudes mit vlete cestu na kokorin? Jai moooc sikovna zdravite Lenka n.

    • Ahoj Lenko, často na tebe myslím, jak se ti daří. Myslím, že celozrnná mouka by tam byla fajn. Na Kokořín za tebou přijedu a ráda. A koukáš na můj druhý blog (www.stepankaduffkova.cz)? O tom přemýšlím, že bych vydala jako ebook, prý je to jednoduché.

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s