Falafel je jídlo s kterým jsem se prvně potkala v libanonské restauraci. Někdy si ho koupím jen do ruky v takových těch libanonských bistrech, kam chodím pro mandle a ořechy a taky pro falafel. Zkusila jsem tam i humus, ale světe div se, ten mi tam vůbec nechutnal, ten mi nejvíce chutná v Bread and gap. Doma jsem falafel připravila k večeři a poměrně s úspěchem.
1 plechovka sterilované cizrny
1 malá cibule
2 stroužky česneku
mletý koriandr
římský kmín
sůl a pepř
50 ml oleje
1 vajíčko
Trochu strouhanky, ale tu já nedávám
Cizrnu, cibuli, česnek a koření dejte do mixeru, přidejte trochu oleje a rozmixujte na kaši. Smíchejte s vajíčkem (strouhanku, nebo mouku), já mouku nahrazuji mandlovou moukou. Vypracujte těsto, vytvarujte placička a dejte péct do trouby na 180°C na 20 minut. K falefelu jsem udělala zakysanou smetanu s česnekem. Večeře exotická, jednoduchá a poměrně rychlé.
Ahoj draha Stepanko, jsem rada ze stale tvoris tvoji bajecnou blogovou kucharku!:-) co rikas celozrnne treba zitne mouce dofalafle? Fungovalo by to? Nebudes mit vlete cestu na kokorin? Jai moooc sikovna zdravite Lenka n.
Ahoj Lenko, často na tebe myslím, jak se ti daří. Myslím, že celozrnná mouka by tam byla fajn. Na Kokořín za tebou přijedu a ráda. A koukáš na můj druhý blog (www.stepankaduffkova.cz)? O tom přemýšlím, že bych vydala jako ebook, prý je to jednoduché.