Pomalu pečená kachna, která zmizela

IMG_1699

Tak tohle je super recept a smutný příběh. Už jsem hodně slyšela o pomalu pečených kachnách a tak jsem se do tohoto receptu pustila i já. Kachýnku, která je připravená k pečení nasolíte po všech stranách i uvnitř, posypete kmínem a dáte do suchého pekáče prsíčky nahoru, přiklopíte a dáte do trouby vyhřáté na 120°C a 4 hodiny pečete. Tomuto mírnému pečení se říká saunování. Během saunování neotevírejte troubu, prostě tomu věřte. Po 4 hodinách kachnu odklopte a dopečte 30 minut na 180°C. Kachna by měla být naprosto dokonale křehká. Možná vás zarazil ten podmiňovací způsob ve větě. Zarazil vás správně. Kachnu jsem sice upekla, ale neochutnala. Upečenou kachnu jsem dala na terasu. Pořádně jsem pokličku přichytila gumičkou, aby nešla odklopit a do pekáče se nedostali psi. Bylo to marné, naše border kolie Dianka by měla jít do cirkusu, jelikož její schopnost otevírání různých prostor je již na hlavní cirkusové číslo. Gumičku prostě překousla, pokličku odsunula, kachnu vyndala, pokličku zasunula, kachnu snědla a bylo to. K obědu jsme měli bramborové knedlíky, výpečky z kachny se zelím a cibulkou. Tak snad příště křehká kachýnko. Ale vypadala úžasně, takže recept určitě vyzkoušejte

IMG_1700

Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s