Nejsem velkou milovnicí čínských restaurací, myslím, že mě tam můžete potka maximálně jednou ročně. Jsem trochu nesvá z prostředí čínských restaurací a k chutím jsem mírně podezřívavá. Ale když jsem dostala, jako blogerka, nabídku ochutnat degustační menu v čínské restauraci Huang He, řekla jsem si proč ne.
První co mě opravdu mile překvapilo bylo prostředí, nádherně prostorná, světlá restaurace s otevřenou kuchyní. Sednete si a můžete vidět kuchaře přímo v akci, to se mi líbilo moc.
Degustační menu se skládá z osmi chodů:
Polévka Chun-tchun
Masové taštičky
Čínský špenát s houbami shiitake
Pražené rýžové knedlíčky
Kousky kuřete se sečuánským chilli
Voňavá a křehká kachna s ananasem
Kapr v karamelové omáčce
Smažené jahody se zmrzlinou
OSM TALÍŘŮ, OSM CHUTÍ. Pro dva jedlíky opravdu hodně jídla.
A co mě nejvíc nadchlo? Myslela jsem, že to bude kachna, díky tomu, že je to ten samý víkend, kdy nám nám náš pes snědl naší českou pečenou kachnu. Ale kachna to nebyla. Světe div se, byl to kapr. Kapr v karamelové omáčce je naprosto úžasný a spolu s rýží to byl pro mne vrchol ochutnávky. Na druhé příčce se umístil čínský špenát s houbami shiitake. Měla jsem dojem, že jím koncentrovaný chlorofyl – svěží, chutné a fakt jsem měla dojem, že je to zdravé. A houby shiitake – pro mne velké překvapení – mňam.
Degustační menu stojí za to, opravdu ochutnáte osm různých chutí a myslím, že by si každý mohl přijít na své. Co musím vyzvednout a velká inspirace pro české restaurace je neuvěřitelná ochota personálu. Jsem moc ráda, že jsem zase jednou zavítala do čínské restaurace. Máte-li chuť, hlasujte pro mou foto koláž z restaurace.
Tak to je můj vítěz, kapr v karamelové omáčce
Tento svěží chod je čínský špenát s houbami shiitake – velká dobrota
Kousky kuřete se sečuánským chilli, úplně nejvíc pálivé jídlo
A takhle vypadají smažené jahodové knedlíčky se zmrzlinou a šlehačkou (jediná připomínka – nemám ráda plastickou šlehačku ze spreje)