Hovězí líčka na černém pivu

IMG_1737

Na trhu ve stánku byl zbytek hovězích líček a tak se mi jich zželelo a koupila jsem je všechny. Pak jsem hledala recept a varianta na černém pivu mě vysloveně zaujala.

1 kg hovězích líček

6 plátků slaniny nakrájené

2 cibule nasekané

4 stroužky česneku nasekané

0,5 l černého piva

1 rajský protlak

snítky čerstvého tymiánu

3 mrkve na větší kousky

2 řapíky celeru

1 lžíce cukru

600 ml hovězího vývaru

pepř, sůl

Kostky masa osolíme opepříme. Slaninu opečte v pánvi a vyndejte do hrnce. Na tuku ze slaniny opečte maso a opečte až maso zezlátne. Maso dejte ke slanině do hrnce. Na pánvi orestujte cibuli a česnek a přilijte pivo, přiveďte k varu. Seškrábněte vše co se na pánvi připeklo a přidejte k masu do hrnce. Ke směsi přidejte rajský protlak, tymián, mrkev, celer, cukr a hovězí vývar, tak aby maso bylo ponořené. Promíchejte, přiveďte k varu, zkontrolujte jestli je směs  slaná a pepřová a pak zaklopte pokličkou a dejte péct na 3 hodiny do trouby na 170°C. Na začátku před pečením byla chuť hořká po pivu, ale po pečením se hořkost ztratila a líčka na černém pivu je velká dobrota. Pokud potřebujete ostřejší verzi, přidejte k cibuli chilli papričku. Mám ráda masové směsi které se pečou v troubě, je to snadná příprava, dáte směs do trouby a vše se děje samo.

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s