Velikonoční pondělí si žádá své a tak jsem včera natrhala v lese krásné kopřivy a dnes mám premiéru, dělám kopřivo – špenátovou polévku.
kopřivy v bio kvalitě 🙂
špenát
smetana
2 stroužky česneku
medvědí česnek (může být a nemusí)
sůl, pepř
na nočky:
dětská krupička
1 vejce
kousek másla
sůl, pepř
Ve vodě uvařte špenát a kopřivy. Povařené kopřivy a špenát rozmixujte ručním mixerem, přelijte šlehačku, polévku dochuťte solí a pepřem a prolisovaným česnekem. Polévku můžete zahustit moukou, ale to by byla skoro škoda. Ale co se do kopřivové polévky vysloveně hodí jsou krupicové noky. V hrnku rozpusťte malinko másla, přidejte jedno vejce a krupičku, až hmota bude akorát na vykrajování lžičkou. Těstíčko osolte a opepřete. Lžičkou vykrajujte noky, které přidejte do vroucí polévky. Na konec jsem do polévky přidala pokrájený medvědí česnek. Veselé Velikonoce.