Velikonoční nádivka

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Velikonoční nádivku peču v neděli, ne na nedělní oběd, ale na pondělní koledu, koledníci se k nám na nádivku těší.  Nádivku dělám ráda a myslím, že hodně dobrou.

1 veka

1 kus uzeného bůčku

0,5 sáčku mraženého hrášku

4 vejce

100 g másla

0,5 l mléka

nasekané mandle

sůl, pepř, muškátový květ

kopřivy, petrželku nebo medvědí česnek

Nakrájejte veku na kostičky. Vejce rozdělte na žloutky a bílky, žloutky dejte na veku, bílky do mísy, kde ušleháte tuhý sníh. V hrnku ohřejte mléko a přidejte i máslo, ať se rozpustí. Bůček nakrájejte na kostičky a přidejte k vece. Horkým mlékem s máslem přelijte veku, vše promíchejte, přidejte hrášek a nakrájené bylinky a nasekané mandle. Nakonec přidejte ušlehaný sníh a dochuťte solí, pepřem a hlavně muškátovým květem. Směs dejte do nádoby v které chcete nádivku péct. Pečte 40 minut na 170°C. Krásné Velikonoce.

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s