
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Velikonoční nádivku peču v neděli, ne na nedělní oběd, ale na pondělní koledu, koledníci se k nám na nádivku těší. Nádivku dělám ráda a myslím, že hodně dobrou.
1 veka
1 kus uzeného bůčku
0,5 sáčku mraženého hrášku
4 vejce
100 g másla
0,5 l mléka
nasekané mandle
sůl, pepř, muškátový květ
kopřivy, petrželku nebo medvědí česnek
Nakrájejte veku na kostičky. Vejce rozdělte na žloutky a bílky, žloutky dejte na veku, bílky do mísy, kde ušleháte tuhý sníh. V hrnku ohřejte mléko a přidejte i máslo, ať se rozpustí. Bůček nakrájejte na kostičky a přidejte k vece. Horkým mlékem s máslem přelijte veku, vše promíchejte, přidejte hrášek a nakrájené bylinky a nasekané mandle. Nakonec přidejte ušlehaný sníh a dochuťte solí, pepřem a hlavně muškátovým květem. Směs dejte do nádoby v které chcete nádivku péct. Pečte 40 minut na 170°C. Krásné Velikonoce.