Když jsem uvařila tuto polévku, někam jsem odjela a Michal ji měl k obědu. Pak mi vyprávěl jeho myšlenkové pochody. Věděl, že je to polévka z pečeného květáku a tak si říká: „No mohla to být dobrá květáková polévka a teď experimenty na lidech“, ale pak když ji ochutnal, tak mu moc chutnala a omluvil se za poraženecké řeči.
Chtěla jsem se omluvit za velké prodlevy v receptech. Recepty na stolech se mi hromadí na stole a nemám čas je napsat na blog, jsem z toho trochu nešťastná. Já která vyučuji time management a říkám, že v podstatě člověk má čas na co chce mít čas. A teď ty hory receptů. Asi si budu musím utřídit priority.
Polévka je trochu víc papriková, než vám radím, jelikož mi tam hupslo víc té uzené papriky.
Květák rozeberte na růžičky
2 stroužky česneku
sůl a pepř
1 lžička uzené papriky
1 lžíce másla
2 mrkve nakrájené na kolečka – jasně že ji oloupejte 🙂
1 pórek na kolečka
1 l zeleninového vývaru
citron na ochucení
krutonky a jarní cibulka na ozdobu
Troubu zahřejte na 200°C a na plech dejte květák a česnek. pokapejte řepkovým olejem, osolte a poprašte paprikou. Pečte 30 minut. V hrnci orestujte na másle mrkev a pórek a zalijte vývarem. Přimíchejte polovinu pečeného květáku a vařte 20 minut. Pak přidejte pečený česnek a polévku promixujte. Přidejte zbytek květáku, dochuťte solí. pepřem a citronem. Podávejte s máslovými krutonky a jarní cibulkou- myslím, že vás tato polévka mile překvapí (stejně jako malověrce Michala :-)).