Gratinovaný pórek se sýrem a smetanou

IMG_1623

 

 

 

 

Je už hodně známo, že jsem prostě experimentátor, ale k tomuhle receptu se na 100% vrátím, Moc dobrý oběd.

 

 

 

2 velké pórky

4 velké brambory

3 stroužky česneku

150 ml smetany

sůl, pepř

20 g másla

100 g slaniny

150 g strouhaného sýra

Pórek nakrájejte na 1 cm silná kolečka. Brambory nakrájejte na slabé plátky a smíchejte s prolisovaným česnekem, smetanou, solí a pepřem. Zapékací mísu vytřete máslem, na dno poskládejte brambory. Pak přidejte pórek, zalijte smetanou, která zbyla po bramborách. Vložte do trouby předehřáté na 150°C a pečte 30°C. Na povrch nasypte kostičky slaniny a strouhaný sýr. Zvyšte teplotu na 190°C a pečte 15 – 20 minut, až bude povrch zlatavý.

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s