Jahodová šarlota

IMG_1961Lajdák, lajdák, lajdák! Mám hromadu receptů, které mám připravené, že je dám na blog, ale pořád není čas. Dnes čas je, venku je mega vedro a dokončila jsem velké projekty jako školení stress managementu v Prazdroji, udělání a zaplacení DPH, vystavení faktur a dnes konečně, kromě cvičení nic. Přeskakuji celou frontu receptů a jako první dávám  recept na jahodovou šarlotu, jelikož je čas jahod a je to recept  jednoduchý jako facka. Nejdůležitější je, vyberte si krásnou mísu, aby to šarlotě slušelo :-).

 

 

 

 

cukrářské piškoty dle potřeby

500 g jahod

1 mascarpone

100 g moučkového cukru

1 vanilkový lusk

šťáva z 0,5 pomeranče

1 plnotučný tvaroh

1 smetana ke šlehání

rum

máta či meduňka na ozdobu

Několik piškotů rozpulte po délce a pokryjte jimi dno mísy a piškoty hojně pokapejte rumem. Jahody očistěte a nakrájejte na plátky. Mascarpone smíchejte s moučkovým cukrem, se semínky vanilky, se šťávou z pomeranče a s tvarohem. Smetanu vyšlehejte a smíchejte s tvarohovou směsí. Směs šlehačky a tvarohu drozprostřete na pokapané piškoty. Zbytek piškotů přepulte a narovnejte podle obvodu mísy. Nakrájené jahody dejte na směs šlehačky, mascarpone a tvarohu a vše dejte vychladit. Před podáváním ozdobte zelenou snítkou. Jahodový dezert zmizí dřív, než se stihnete obrátit.

 

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s