Italská čočková polévka se zakysanou smetanou

fullsizeoutput_ef3

V zimě jsou polévky nedílnou součástí mého jídelníčku, prostě mám chuť na teplé jídlo.

2 lžíce olivového oleje

2 šalotky

4 stroužky česneku

2 středně velké mrkve

2 stonky řapíkatého celeru

200 g červené čočky

plechovka loupaných rajčat

2 bobkové listy

sušený (nebo čerstvý) tymián

1  zeleninového vývaru

sůl, pepř

petrželka

zakysaná smetana

Na oleji orestujte pokrájenou šalotku a česnekem, přidejte mrkev na kolečka a řapíkatý celer. Krátce poduste, přidejte propláchnutou čočku a loupaná rajčata, koření a zalijte vývarem. Vařte do změknutí čočky, osolte opepřete. Přidejte čerstvou petrželku a zakysanou smetanu. Díky červené čočce rychlá a opravdu dobrá polévka. Už se na ní zase těším.

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s