Jelikož mám doma Michala i Jindru (má zkouškový), tak musím vařit každý den, snažím se být nápaditá, aby se mi posádka doma nenudila.
4 porce lososa
1 cibule
2 stroužky česneku
250 g žampionů
4 lžíce hladké mouky
200 ml suchého bílého vína
200 ml kuřecího vývaru
100 ml šlehačky
citronová šťáva
plátky lasagní
strouhaný parmazán
Cibuli a česnek orestujte spolu na plátky nakrájenými žampiony na másle, zapražte moukou a nechte zpěnit. Podlijte vínem a nechte vsáknout, za stálého míchání přidejte vývar a smetanu. Nechte 5 minut povařit. Troubu vyhřejte na 180°C. Omáčku dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem – hodně ji vychuťte, jelikož jídlo by bylo mdlé. Přidejte pokrájeného lososa. Do máslem vytřené misky skládejte vrstvy těstoviny a omáčku, na poslední vrstvu dejte nastrouhaný parmezán a dejte na 40 minut zapéct.