Chřestový quiche se sýrem gruyère

IMG_2987

Chřestová sezona je v plném proudu a já si pro vás nachystala minimálně 4 recepty  s chřestem. Máme novou škrabku na chřest, tím jsem odstranila velkou překážku –  vlasy na chřestu. Jako první recept jsem vybrala výborný quiche.

těsto:

200 g hladké mouky

100 g studeného másla

1 žloutek

sůl

náplň:

70 g slaniny

3 velká vejce

300 ml smetany ke šlehání

sůl, bílý pepř

muškátový květ – špetka

8 pazochů bílého chřestu

2 lžíce másla

150 g gruyèru – když nevíte kam pro něj Swiss Cheese

Mouku s máslem prsty zpracujte v těsto, když vznikne drobenka, přidejte žloutek, špetku soli a podle potřeby 2-3 lžíce studené vody. Vypracujte hladké těsto, které zabalte do folie a dejte na hodinu do ledničky. Troubu zahřejte na 200 °C. Těsto vyválejte mezi archy pečícího papíru a přeneste ho do kulaté koláčové formy. Dno několikrát propíchněte, dejte na něj pečící papír a zasypte keramickými fazolemi a dejte do trouby péct na 10 minut. Sejměte fazole a papír. Slaninu pokrájejte na proužky a opečte na pánvi. Vejce vyšlehejte se smetanou, osolte, opepřete, přidejte špetku muškátového květu a 1/2 nalijte na korpus a dejte péct na 10 minut do trouby. Chřest oloupejte, na másle ho opečte téměř doměkka cca 6 minut. Na koláč rozložte slaninu a chřest, zalijte zbytkem vaječné směsi a posypte nastrouhaným sýrem. Pečte 30 minut dozlatova. Francouzi jedí kousek quiche se salátem jako oběd, takže se nebojte experimentovat a jděte do toho. Koláč nádherně voní už při pečení a je teplý je lahůdkový.

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s