Koláč z rebarbory

Letos si opravdu užíváme sezonnosti, jak chřestu, tak rebarbory. Jeden koláč z chlebíčkové formy, ale já ho asi příště udělám do formy kulaté.

4 hrnky nakrájené rebarbory

200 g cukru

šťáva z pomeranče

5 jahod na plátky

těsto:

100 g změklého másla

200 g cukru

1 vanilkový cukr

1 vejce

350 g polohrubé mouky

1 lžíce sody

0,5 pr. do peč.

špetka soli

250 g bílého jogurtu

Rebarboru očistěte a nakrájejte na 2 cm , smíchejte s cukrem a plátky jahod a s pomerančovou šťávou a nechte v pokojové teplotě marinovat. Máslo vyšlehejte s oběma cukry do pěny, opatrně přidejte vejce. Mouku smíchejte se sodou a pr. do peč. a solí a zapracujte do pěny. Nakonec do těsta vmíchejte jogurt. Těsto dejte do předem vymazané formy a dejte péct na 30 minut na 160°C, po 30 minutách na těsto přidejte rebarborovou marinádu a pečte ještě 10 minut pod horní spirálou. Kombinace rebarbory a jahod je naprosto dokonalá a ještě zbyl na domácí limonádu, ale to už bude jiný recept.

 

 

Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s