Tiramisu ze Sicilie

IMG_0503

Možná jste si všimli, že tento rok jsme trávili dovolenou na Sicílii. Jezdili jsem do kopce a z kopce, ale co se mi povedlo, byla jsem na Sicílii na kurzu přípravy pravého tiramisu. Nejsem doma ani měsíc a už jsem ho připravovala asi 10x, jelikož má obrovský úspěch. Tak tady je. Omlouvám se, téměř všechny ingredience jsou od oka. Dávka je na velkou mísu tiramisu.

Cukrářské piškoty

šálek silné kávy

šálek vody

Amaretto

4 šlehačky minimálně 33%

2 mascarpone

1 lžíce vanilkového cukru

třtinový cukr

kvalitní kakao

Šálek uvařené kávy nařeďte vodu a přidejte amareto, já amarettem nikdy nešetřím, do této směsi rychle ponořte piškot, tak aby se vám nerozmočil. Namočené piškoty rovnejte na dno nádoby, kterou jste si vybrali na tiramisu. Až budete mít hotovou první vrstvu piškot, přidejte krém, který uděláte tak, že ušleháte 4 šlehačky, přidáte cukr a 2 mascarpone a na maximální otáčky společně vyšleháte a na konec přidejte třtinový rum pro vůni (malého panáka). Uhlaďte vrstvu krému a zase udělejte vrstvu piškot . Poslední vrstva (většinou dělám 3 vrstvy) musí být krém, který uhlaďte a posypte kvalitním kakaem. Nechte 24 hodin odležet v chladnu a pak jen sledujte, co se bude dít.

Napsat komentář