Pečená jablka s citronovou šlehačkou

fullsizeoutput_eda.jpeg

Je to několik měsíců, co jsem přidala poslední recept na tento blog, hanba mi! Ale často na Le bistrot chodím a vařím podle svých receptů a podle statistik vidím, že i vy, to mám radost.  Je po Vánocích, všichni hubnou a tak přidávám neuvěřitelný recept, lehoučký jako vánek. Recept pochází z Francie.

3 pevná jablka (Golden Delicious)

2 citrony

1,5 lžíce másla na vymazání pekáčku

4 lžíce cukru

75 ml creme fraiche

Troubu vyhřejte na 190°C. Jablka omyjte a vodorovně rozkrojte, vykrojte jadřince. Řezné plochy pokapejte citronem. Máslem vymažte pekáček, jablka do pekáčku naskládejte řeznou plochou nahoru. Jablka posypejte cukrem a poklaďte hrudkami másla. Dejte do trouby na 20-25 minut péct.

Z druhého omytého citronu ostrouhejte kůru a vymačkejte 3 lžíce šťávy. V míse ušlehejte creme fraich a přidejte 3 lžíce cukru a 3 lžíce š’távy a uložte do ledničky (zkoušela jsem to i s obyčejnou šlehačkou na šlehání a bylo to výborné) Pečená jablíčka se mohou podávat jak teplá, tak vychladlá. Na talířcích ozdobte citronovou šlehačkou. Výborné!

Reklamy

2 thoughts on “Pečená jablka s citronovou šlehačkou

  1. To zní dobřeee. Zkusím. Zrovna jsem koupila Golden Delicius, chci dělat zítra dýňovou polévku s jablečným pyré.

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

w

Připojování k %s