Kam se podívám, všude jsou dýně a červená řepa, tak dnes pro změnu červená řepa :-). Měla jsem upečené dvě pěkně velké červené řepy, tak jsem se rozhodla udělat salát – volná improvizace. Výsledek mě překvapil, salát je hodně dosladka, mně chutnal, Michal měl výhrady – hlavně ke kozímu sýru.
upečená červená řepa
hruška
rukola
sýr (balkán, brynza, kozí sýr)
dýňová semínka
citronová šťava
dýňový olej
sůl, pepř
Řepu a hrušku nakrájejte na struhadle na jemné plátky. Na zálivku vyšlehejte olej, citronovou šťávu a sůl a pepř. K červené řepě a hrušce přidejte nakrájený sýr a rukolu, a promíchejte se zálivkou Nakonec přidejte dýňový semínka.
Tak to je krásná kombinace. Řepa, hruška, sýr…já už bych přihodila leda vlašské ořechy 🙂 Musím zkusit k řepě přidat brynzu, dávám většinou kozí sýr, ale s brynzou to může být taky zajímavá chuť.
Chuť byla opravdu svěží a vlašské ořechy statečně nahradila dýňová semínka, ale vyzkoušej to a dej mi vědět.